Vůně Vánoc - Badyán

7. října 2008 v 18:17 | Isabel |  Barvy a vůně Vánoc
Má jemnou vůni a kořenitě nasládlou chuť.Používají se především hvězdicové plody badyánu, a to do sladkých jídel, kompotů, povidel, do perníku, speciálních sušenek, do různých směsí koření a k přípravě bylinných čajů. Badyán podporuje trávení a celkově zklidňuje. Ve východní kuchyni se používá k přípravě specialit z různých druhů masa.


Na Vánoce je badyán velmi důležitý-vyrábí se z něj vánoční bowle,nebo kuře na badyánu (pro ty kdo nejí ryby skvělá náhražka...) anebo se přidává do cukroví. Jelikož má krásný tvar-hvězdiček-můžeme jej dát jako dekoraci např.na venkovní nebo adventní věnce.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucka Lucka | 3. srpna 2010 v 15:56 | Reagovat

Ahoj pokud se chcete dozvědět více o Badyánu navštivte tyto stránky http://www.prodejbylin.cz/badyan_plod/index.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama